måndag 19 mars 2012

Varma händer frusna hjärtan


Varma händer frusna hjärtan
skriven av: Pernilla Gesén
Bokförlag: B. Wahlströms
Betyg: 7/10
Serie: Klass 7B (Bok 4)

Handling:
Set är absolut inte kär i Tessan. Kalle är ju fortfarande kär i henne även fast de har gjort slut, så att gilla Tessan skulle vara ett svek. Ändå kan inte Set hjälpa att det känns som varm choklad i hela kroppen när han ser henne. Tyvärr finns också Oscar, som valt ut Set till sitt mobboffer. Tessan däremot är överlycklig nu när hennes drömprins Johan äntligen börjar visa intresse. Att Rozanna inte gillar det bryr hon sig inte om, Rozanna verkar ändå bara vara så sur hel tiden. Om Tessan bara vetat att bakom det dåliga humöret döljer sig en sorg. Så kommer en kväll där allt händer på en och samma gång, Set och Rozanna möts på akuten och Tessan försvinner med Johan.

Det är höst och i slutet av terminen. Fler i klass 7B har svårt att hålla ihop och hittar nya vänner. Andra drömmer om berömmelse eller kanske superkrafter ...

Vad jag tycker om boken:
I den här boken får vi träffa en ny person i klass 7B, nämligen Set. Och jag fullkomligt älskar honom! Han är den typiska skejtaren med spretigt hår och utstickande kläder. Om jag hade varit en kille är jag säker på att jag skulle varit som Set. Annars är det mesta sig likt i klassen, hur nu allt kan vara sig likt med ett gäng tonåringar?

Bokens första mening:
Ibland ställer Set sin väckarklocka en timme för tidigt bara för att.

4 kommentarer:

 1. Har inte läst någon bok ur den serien, men den verkar rätt bra.
  Om jag inte minns fel så tror jag att min lärare läste ett kapitel ur den någon gång... ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag tycker du ska läsa böckerna om du vill läsa om några typiska tonåringar. ;) Haha, nu lät det lite tråkigt men precis som Lara säger så visar böckerna att allt man tänker och gör under tonåren (och i den här boken högstadiet) är helt och fullt normalt. :)

   Radera
 2. Klass 7B är en riktigt bra serie och gillar den starkt. När jag läste den första boken så gick jag i högstadiet, och läste även dem andra böckerna i högstadiet. Så man kan säga att dem visade för mig att allt jag tänkte under högstadiet var fullt normalt och alla är med om det. Så jag är väl smått uppväxt med dessa böcker.

  Riktigt bra böcker och du borde absolut läsa hela serien. Definitivt värt det. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då blir det nog att göra det! ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.