måndag 26 mars 2012

Veckor av lögn


Veckor av lögn
skriven av: Pernilla Gesén
Bokförlag: B. Wahlströms
Betyg: 8/10
Serie: Klass 7B (Bok 6)

Handling:
Paulinas pappa har betett sig skumt i fler veckor nu och hon misstänker att han egentligen inte jobbar över som han påstår. För att få reda på hur det ligger till konfronterar hon honom. Paulina trodde det skulle få henne att må bättre, men sanningen är att det bara blir sämre.
Allt Hanna vill är att en dag bli en känd modell. För att bli en modell måste hon dock bli mycket smalare. Men när hennes familj anar vad som är på gång tjatar de på henne att hon måste äta och det är då som Hanna börjar ljuga.
Set är fortfarande tillsammans med Frida och hur gärna han än vill det kan han inte hjälpa att fjärilarna virvlar omkring inuti honom när han ser Tessan. Det sista Set ville var att såra Kalle, men när Tessan ställer ett ultimatum inser han att det redan är försent.

Skolan har slutat och det är snart jul. Julstämningen är dock någonting som inte infinner sig i Klass 7B. För hur pratar man om allt det där jobbiga och vart går gränsen för det man kan förlåta?

Vad jag tycker om boken:
Av alla 7B böcker så är det här min favorit hittills. Man får lära känna Hanna och hennes ångest över att inte vara smal nog. Samtidigt händer det mycket annat, Paulina ställer sin pappa mot väggen och Set och Kalle blir osams över Sets förälskelse i Tessan. Att författaren valde att ta upp just ätstörningar tycker jag är bra, då det är ett problem bland många i tonårsåldern. Man blir helt enkelt rädd för att inte passa in bland alla andra, att inte vara perfekt nog. Du är perfekt precis som du är, glöm aldrig det!

Bokens första mening:
Hanna får en konstig känsla när hon tittar på bilderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.