torsdag 31 maj 2012

Ung, bög och jävligt kär


Ung, bög och jävligt kär
skriven av: Johannes Sandreyo
Bokförlag: Vombat förlag
Sidor: 310

Handling:
16-åriga dansaren Filip går i en stökig musikalklass som nyss förlorat sin bästa lärare. Han har också problem på hemmaplan. Filip har nyss kommit ut som bög, något hans alkoholiserade pappa inte gillar. Filip är hemligt förälskad i Emilio och trots att Emilio är Aspuddens största player slutar Filip ändå inte hoppas. Emilio själv har fullt upp sen några killar såg han och två ”kollegor” göra inbrott. Det hela gick överstyr och gängledaren Niko höll på att slå ihjäl en väktare som kommit till platsen. Tänk om vittnena skvallrar? Av en ren slump träffar Emilio Filip. Emilio är väl ingen ”jävla bög” heller, men varför kan han då inte sluta tänka på Filip?

Vad jag tycker om boken:
När jag först började läsa boken tyckte jag om den, men efter ett tag blev det för mycket. Det blev som tre historier i en, först den om Filips stökiga klass som kämpar med att sätta upp en show, sen den om Emilio som mot sin vilja dras in i ett kriminellt gäng och så (SPOILER, markera för att läsa) kärlekshistorien mellan de två. Handlingen blev helt enkelt för rörig. Författaren blandade också olika tidsformer, vilket var oerhört irriterande. Boken var ändå i överlag helt okej och passar den som vill läsa en bok om homosexualitet där man ändå får läsa om annat.

Bokens första mening:
”Jag tror jag gillar killar”, sa han samtidigt som han greppade tag i balkongräcket och såg ut över Aspudden där natten började dra in sitt mörker.

7 kommentarer:

 1. Svar: Det får du absolut göra! :D
  Tack för idén, det ska jag göra :) Varifrån får du det?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Menar du det med att många nog inte vet hur man gör för att få recensionsex? Jag tror att många inte vet därför att jag ofta läser kommentarer där folk undrar hur man går tillväga och för mig själv tog det ett tag innan jag förstod hur man gjorde. :)

   Radera
  2. Nej, varifrån får du ditt recensionsex? :-)

   Radera
  3. Jahaa, missförstod dig totallt, sorry.
   Jag får mitt recensionsex ifrån Gilla böcker, boken jag ska få är Himlen börjar här. :)

   Radera
  4. Haha det gör ingenting ;D Åh, Himlen börjar här är verkligen bra! :D

   Radera
 2. Förresten: Vilken supersnygg header du har! :D

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.