söndag 17 juni 2012

Du glömde säga hejdå


skriven av: Sarah Dessen
Originaltitel: What Happened to Goodbye
Bokförlag: Rabén&Sjögren (tack för recensionsexet!)
Betyg: 4/5
Sidor: 434

Handling:
Mclean, som går sista året på high school, har flyttat tre gånger på två år. Hon ser det inte som något negativt, tvärtom så är det en chans att börja om på nytt. På varje nytt ställe kan hon vara precis vem hon vill. Ingen behöver veta något om hennes förflutna, som att hennes mamma var otrogen med USAs största basketbollscoach och sen lämnade Mcleans pappa. Mclean kan vara den populära cheerleadern med sina korta kjolar, eller den oerhört engagerade elevrådsrepresetanten som alltid är välklädd. När Mclean kommer till Lakeview har hon tänkt att det ska bli precis som förut, hon ska komma på ett nytt namn och en ny identitet. Men när hon träffar Dean från huset bredvid inser hon att det inte går. Hon kan inte vara någon annan än sig själv med honom. Fast vem är egentligen Mclean Sweet? 

Vad jag tycker om boken:
Den här boken var så ... grymt bra, helt enkelt. Jag var fast från första sidan. Jag satt uppe halva natten och sträckläste hela boken, det var omöjligt att lägga ifrån sig den! Alla karaktärer kändes väldigt riktiga och man lärde känna dem mer och mer allt eftersom Mclean lärde känna dom. Jag gillar idén med att Mclean byter identitet varje gång hon flyttar, precis som att hon inte vill att någon ska lära känna hennes riktiga jag. Dean är en person som jag till en början ”bara” tycker är schyst, men ju längre in i boken jag kommer desto mer gillar jag honom och i slutet får jag en liten crush på honom, haha. Jag har tidigare läst Sarah Dessen’s bok Mitt perfekta liv och precis som den så är Du glömde säga hej då den perfekta sommarboken att läsa i hängmattan. En liten spoiler är att karaktärer från Sarah Dessens andra böcker dyker upp i Du glömde säga hejdåvilket jag tycker är superroligt!

Bokens första mening:
Bordet var kladdigt, det var ett flottigt fingeravtryck på mitt glas och vi hade suttit i tio minuter utan att se skymten av någon servitris.

2 kommentarer:

  1. Åh det känns som om alla skriver om Sarah Dessens böcker nu för tiden! Jag måste också läsa något av henne! ;)

    SvaraRadera
  2. Han killen du nämner som spoiler är det killen som är åker iväg på sånt "brain camp" i mitt perfekta liv? och som jobbar i köket på pappans restaurant?

    Sv: Ja, Du glömde säga hejdå har jag också hunnit läsa nu och jag tycker också den är bra :) Det är bara det att jag är väldigt trög med att skriva recensioner. Har typ 6, snart 7, böcker att skriva recension om ;)
    Det ska bli kul för mig att se vad jag tycker också, haha ;) men det ska bli kul att se vad du tycker också :)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.