onsdag 20 juni 2012

Du kanske inte vet det, men döden spelar faktiskt inte handboll


skriven av: Linda Belanner & Fredrik Persson
Bokförlag: Bonnier Carlsen
Betyg: 1/5
Sidor: 284

Handling:
Mattias är inte vem som helst. Sen olyckan skedde för en massa år sen är han numera Dödens medhjälpare. Han kommer knappt ihåg hur det gick till, men åh vad han ångrar sig. Döden är kanske inte som man tror, han heter egentligen Göran och kör en stor SUV. Nu vill han att Mattias ska hjälpa honom, så att Göran själv kan få ta lite semester. Mattias vill inte skada någon, ännu mindre döda någon och han är trött på att det alltid ska regna på honom – bokstavligen. Han får i uppdrag att döda Zahra, snälla Zahra som t.om blivit hans vän. Det går bara inte. Sen så finns det Prince också, som driver korvkiosken och brukar ge Mattias mat på kvällarna. De blir kompisar och Prince verkar faktiskt förstå vem Göran är, även fast han inte borde.
Men hur man än gör, vem man än är, så kommer man ändå inte undan döden.

Vad jag tycker om boken:
Den här boken kunde varit så bra, jag var nyfiken på idén med att se döden ur ett annat perspektiv. Tyvärr blev boken istället en stor besvikelse. Karaktärerna kändes väldigt platta, man förstod aldrig riktigt vilka de var. Sen förstod jag inte handlingen och emellanåt kunde det bli rörigt. Visst fanns det några delar som var någorlunda, men det räckte inte till för att hela boken skulle bli bra. Kanske hade jag för höga förväntningar, jag vet inte. Jag är ledsen, men den här boken får en totaldiss av mig.

Bokens första mening:
”Är det hennes tur nu?”

2 kommentarer:

  1. Jag läste ut den i måndags och håller med om att det var en besvikelse. Jag tyckte den var rätt bra, fast det var absolut inte vad jag hade hoppats på.

    SvaraRadera
  2. Ja, den var helt okej, fast jag hade också hoppats att den skulle vara bättre.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.