onsdag 6 juni 2012

Sommaren jag blev vacker

skriven av: Jenny Han
Originalets titel: The summer I turned pretty
Bokförlag: B.Wahlströms
Betyg: 4/5

Handling:
Belly älskar sommaren och räknar sitt liv i hur många somrar hon levt. Varje sommar åker hon till sommarhuset vid havet, som hennes familj delar med familjen Fisher. Belly längtar efter att få träffa sina barndomsvänner Jeremiah och Conrad. Den här sommaren visar sig det dock att saker har förändrats. Plötsligt är inte Belly bara Stevens’s lillasyster, nu är hon en tjej - en tjej som fångar flera killars blickar. Men något är fel i huset, familjen Fisher beter sig inte som vanligt. Är det här den sista sommaren vid Cousins Beach?

Vad jag tycker om boken:
Jag gillar verkligen Belly. Hon har inga höga tankar om sig själv till en början, men allteftersom växer hon. Man får läsa kapitel i ”nutid” men också kapitel ifrån när Belly var mellan 10 och 13. Jag tycker så synd om henne när hon var yngre, då ingen av pojkarna tar henne på allvar. Jag är ett stort fan av böcker som utspelar sig på sommaren och Sommaren jag blev vacker är definitivt inte ett undantag. Platsen som boken utspelade sig på var helt fantastisk och om jag någonsin skulle haft ett sommarställe skulle jag utan tvekan vilja bo i strandhuset vid Cousins Beach. Jag har läst på andra bloggar att de tyckte allting skedde på slutet och visst var det lite så, men jag tycker inte att det gjorde så mycket. Boken slutade på ett sätt som gjorde att jag absolut måste läsa fortsättningen! (Spoiler, markera för att läsa) Dock tyckte jag hon valde helt fel kille.

Bokens första mening:
Jag säger: ”Händer det här verkligen på riktigt?”
eller:
Vi hade kört i ungefär sjutusen år.


Minnesvärt citat: (markera för att läsa)
Jag säger: ”Händer det här verkligen på riktigt?” Och så som han ser på mig förstår jag att svaret är ja. Att det alltid varit ja. I det ögonblicket känns det som om det inte finns något annat än det ordet. Det finns bara vi. Allt som hände i somras, och alla somrar innan dess, har lett fram till det här. Till detta nu.

Nästa bok i serien:
Ingen sommar utan dig

8 kommentarer:

 1. Åh vill så gärna läsa den här serien!
  Och förresten så svarade in de på mitt mail heller, så du kanske ändå får boken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker verkligen du ska läsa den, jag kan lov att åtminstone första boken är bra! ;)
   De har svarat på mitt mejl nu och jag kommer få boken :D

   Radera
 2. Visst är den bra! :D Håller med dig om spoilergrejen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaa! :D Mm, den grejen var dålig...

   Radera
 3. Det är många som verkar gilla de här böckerna! Kanske borde läsa dem också, låter så härligt att ha att läsa i sommar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag du ska göra, precis som Helena säger så är det den ultimata sommarboken. ;)

   Radera
 4. Detta är nog den ultimata sommarboken!

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.