tisdag 3 juli 2012

"Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag." - Nelliegästbloggar!

Hej! Medans jag är i Stockholm har min kompis Nellie skrivit en bokrecension som hon ska "gästblogga" med. Kika gärna in på Nellie's blogg www.nellieee.devote.se där hon bl.a lägger upp bokrecensioner. Kram Lisa!

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag
Författare: Sara Ohlsson
Förlag: Gilla böcker
Sidor: 297

Boken handlar om Olivia som blir dumpad av John. Dom var tillsammans i 3år och hade det bra. Olivia kan inte förstå varför han inte vill längre och hur ska hon klara sig utan honom? Hon saknar honom så och gör allt för att få honom tillbaka. Men det funkar inte som hon tänkt och Oliva börjar att festa mer och mer, hon till och med ligger runt med olika killar bara för att hon har lust. Hennes kompis brukar säga att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt. Oliva tycker att det låter som något bra, men hon börjar bråka med sina kompisar och krossar många killars hjärtan.

Jag gillade den här boken väldigt mycket! Jag sträckläste boken och läste ut den på en dag. Jag tyckte både synd och inte synd om Oliva. För sättet hon reagerade på med att ligga med andra killar för att hon saknade närhet var inte okej! Men sen tycker jag att hennes ex behandlade henne lite taskigt. Jag blev också lite skeptisk när det bara var typ 8 sidor kvar och hennes liv fortfarande var ett vrak. Men jag tycker verkligen att boken är värd att läsa.

Den får betyget 4/5!
//Nellie

2 kommentarer:

 1. det blev ju super bra! Återigen Tack! :)
  hoppas du har det bra!
  kram

  SvaraRadera
 2. Gillade verkligen inte den boken. Tyckte den var seg och
  den kom liksom ingen vart enligt mig. Det kändes som att hon var, som du skrev, ett vrak under hela boken. Det blev inte bättre och hon gjorde inga framsteg. Fast jag orkade inte läsa ut hela boken så jag kanske har dömt den lite orättvist ;)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.