torsdag 31 januari 2013

Hur många böcker jag satsar på att läsa under 2013

Jag har funderat på det här med att sätta upp ett läsmål inför 2013.
Ganska många bokbloggar brukar ju ha att de ska läsa minst 100 böcker innan året är slut, t.ex. Jag hade ju också ett mål förra året, att läsa minst 40 böcker, vilket jag klarade av med råge. Det skulle vara kul att sätta upp ett nytt sånt mål.

Jag tänkte först sätta upp ett ganska högt läsmål och även flera mindre mål (omläsningar, exakt vilka böcker jag skulle läsa etc), skrev till och med ett väldigt långt och fint inlägg om det.
Nu har jag dock funderat lite till och känner att om jag sätter upp ett för högt mål kommer det bara pressa mig. Jag sätter hellre upp ett lite lättare mål och klarar av det, än blir besviken för att jag inte läst tillräckligt många böcker.


Här ser ni mitt mål inför 2013!

Sextio böcker känns som ett rimligt mål och jag tror att jag kommer lyckas klara av det. Sen tänkte jag försöka läsa flera engelska böcker i år, såklart vill jag läsa så många som möjligt, men åtminstone tio stycken borde jag klara av.


Några engelska böcker känner jag dock att jag "måste" läsa, då jag är den enda kvar i bokbloggsvärlden som inte läst dom (känns det som iallafall). De är "The Fault in Our Stars" och "The Perks of Being a Wallflower" som jag syftar på.

Är det någon annan bok som jag "måste" läsa? Kommentera då, jag älskar att få boktips!Sen kommer jag säkert ändra på listan under årets gång, hehe, men ungefär såhär är tanken att den ska se ut.   (+ Att jag ska såklart försöka läsa alla min olästa böcker som står i bokhylla här hemma)
Har ni också satt upp ett läsmål för 2013, så får ni gärna berätta vad ert mål är. Kommentera/länka!

4 kommentarer:

 1. Känner exakt samma sak om "The Fault in Our Stars" och "The Perks of Being a Wallflower".
  Håller just nu på att läsa tfios på svenska (Urrg sååå bra! Läs den!)
  och jag tror att jag kommer läsa Wallflower på svenska också :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste läsa de böckerna nuuuuuu!

   Radera
 2. Jag har inte heller läst "The Fault in Our Stars" och "The Perks of Being a Wallflower", så du är inte ensam om det :) Men de två ska jag också försöka läsa i år.

  Jag har som läsmål att läsa 100 böcker, jag vet inte om jag kommer att lyckas, men om jag inte gör det så gör det inget. Så har jag även några utmaningar som Boktolvan och Författarfemman. Och ja, att läsa de olästa böckerna i hyllan vore kanske ett bra mål att få gjort för mig med haha.

  SvaraRadera
 3. Jag har som mål att läsa 80 böcker i år och minst 30 av dem ska vara på engelska :) Har ingen aning hur jag ska lyckas eftersom det måste vara typ 7 böcker i månaden... men får göra mitt bästa :) Och sen har jag lite små mål som några böcker jag ska läsa, några serier jag vill avsluta och några serier som jag vill ha påbörjat :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.