söndag 10 februari 2013

Hitta Violet Park, en bok jag rekommenderar till alla


Hitta Violet Park
skriven av: Jenny Valentine
Originaltitel: Finding Violet Park
Bokförlag: Atrium Förlag
Betyg: 3/5
Sidor: 204

Handling:
Av en slump hittar Lucas en urna med Violet Parks aska i. Han har ingen aning om vem hon var, men något säger honom att Violet var viktig. Då det mesta i hans liv är konstigt sen hans pappa stack behöver Lucas något att fokusera på. Sakta men säkert börjar han nysta upp detaljerna kring Violets liv och inser att de har mycket mer gemensamt än vad han först trodde.

Vad jag tycker om boken:
Precis som att Lucas av en slump hittar Violets urna var det en slump att jag hittade den här boken. Jag skulle byta in en annan bok och då var den här jag fastnade för. Jag tyckte den lät som en annorlunda, men rolig bok att läsa emellan några tegelstenar.
Och visst var den annorlunda. Lucas kändes som en perfekt karaktär för den här boken, jag gillade hans berättarröst väldigt mycket. Han vill inget hellre än att vara precis som sin pappa och inser inte vem hans pappa egentligen var. För Lucas är pappan en hjälte, men också någon som bara finns i ögonvrån, någon han aldrig riktigt kommer få lära känna.
Den här boken handlade om så många olika saker, Jenny har verkligen fått in en oerhört bra historia på bara 200 sidor. Förutom att Lucas försöker ta reda på fakta om vem Violet var samtidigt som han saknar sin pappa, har han också vanliga tonårsproblem så som tjejer, skolan, jobbiga syskon och senila farföräldrar. Någonstans i allt virrvarr kring Violet lyckas han också hitta sig själv.
Hitta Violet Park är bok jag rekommenderar till alla som vill ha en ovanlig historia om en vanlig pojke, vars liv förändras när han träffar någon som egentligen redan är borta.

Bokens första mening:
Taxifirman låg en bit upp på en kullerstensbelagd bak-gata med små hyreshus på båda sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.