söndag 19 april 2015

"Du föll och jag för dig"

Du föll och jag för dig

Skriven av: Lina Stoltz
Övrigt: Tack så mycket Rabén&Sjögren för rec.ex!

Det börjar med ett hej i en tom korridor, sen är Frida fast. Det tar inte lång tid innan hon och Jakob är tillsammans, trots bristen på gemensamma intressen och med helt olika familjer. Men hur mycket de än tycker om varandra så är det ändå något i bakgrunden som gnager. Ryktena går om att Jakob håller på med droger och Frida vet att det skulle betyda slutet för dem.

Kort förklarat har jag blandade känslor för den här boken. Den är väldigt enkelt skriven och. enkelheten har troligtvis ett syfte. Författaren skriver om det som är viktigt. Allt däremellan ser läsaren ändå. Tyvärr känns det ändå för platt. Jag får aldrig känslan av att jag verkligen vet hur karaktärerna är. Det är många bifigurer och jag hänger inte alltid med på vem som är vem. När de pratar med varann är det stelt, inte särskilt typiskt tonårsspråk. Jag kan inte riktigt se alla scener framför mig. Det boken vinner på är att den då och då överraskar med otroligt fina citat, som går rätt in och stannar kvar hos en. Jag önskar att författaren kunde gett mer av den sidan, den djupare och mer poetiska, som den vackra titeln ger hintar om.


“En blick som gick rakt igenom henne och som på mikrodelen av en sekund rubbade henne totalt ur hennes stillsamma, bekväma omloppsbana. En jordskredsblick.”

“Han föreställde sig att hon var en sådan som killar blev kära i. En som tände eldar utan att själv ens bränna fingertopparna”  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.