onsdag 22 juli 2015

Sarah Dessen skriver lika underbart som alltid

Du är aldrig ensam
Författare: Sarah Dessen
Förlag: Rabén&Sjögren (tack så mycket för rec.ex!)

Ruby litar inte på någon. Hon låter ingen komma henne nära. Det är inget konstigt, utan det är bara så det alltid varit. Tack vare det behövde hon inte förklara varför hon levde ensam i ett hus utan el och vatten sedan hennes mamma stack. Tyvärr blev hon upptäckt ändå.

Ruby är nu inflyttad hos sin syster, som hon inte haft kontakt med på väldigt länge. Hon känner sig felplacerad i det stora lyxiga huset och förstår inte varför alla envisas med att vara snälla mot henne. Mot sin vilja känner Ruby dock hur den nya omgivningen förändrar henne. Frågan är om hon vill förändras?

Sarah Dessen är otroligt hyllad bland bokbloggare och gång på gång släpper hon underbara böcker. “Ingen sommar utan Dessen”, brukar jag (och många andra) säga.

Den här boken tycker jag skiljer sig från de tidigare Dessen-böckerna (som blivit utgivna på svenska dvs). Tidigare har huvudkaraktären haft drag av “duktiga flicka”-syndromet. Ruby är annorlunda, likaså är hennes bakgrund mycket trasigare. Det blir aningens allvarligare. Men Sarah Dessen klarar av den sortens karaktär galant. Jag gillar det verkligen och det känns det skönt att Dessen inte “fastnar i ett fack” med sina karaktärer. Både Ruby och de andra karaktärerna äkta. Det jag gillar mest med den här boken är att man får veta vad som händer i de andra karaktärernas liv, det cirkulerar inte bara kring Ruby, utan mycket annat händer runtomkring. Jag gillar också att språket flyter på och att Dessen smyger in lite symbolik här och var (som hon gör så bra).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.