måndag 4 juni 2012

Den andre Will Grayson


skriven av: John Green & David Levithan
Bokförlag: rabén&sjögren
Sidor: 311

Handling:
Will Grayson har två standardregler; 1. Hålla käften och 2. Inte bry sig. På så vis lyckas han smälta in i mängden av high school elever. Eller, han försöker smälta in i alla fall. Problemet är att hans bästa vän, den öppet homosexuella Tiny Cooper (som inte är särskilt ”tiny*”) är en person som gärna syns och hörs. Inte blir det bättre av att Tiny ska sätta upp en självbiografisk musikal, där Will fått en rollfigur uppkallad efter sig. Dessutom har Will lyckats kära ner sig i helt fel tjej.

Will Grayson nummer två är en deprimerad kille som är hemligt gay. Han skriver alltid med små bokstäver och avskyr sin kompis Maura. Men när han börjar prata med Isaac via internet mår han bättre.

Så en natt i Chicago, på en bakgata någonstans, möts Will och Will. Bådas kvällar är förstörda, den ene har haft en misslyckad dejt och den andre fick sitt falskleg avslöjat. Så, på något vis, flätas deras liv ihop och (med hjälp av Tiny) blir absolut ingenting som det varit.

Vad jag tycker om boken:
Njaa, är det första ord som kommer upp i mitt huvud. Jag har hört ganska mycket bra om den här boken, men helt ärligt förstår jag inte vad som är så bra. Vartannat kapitel är ur Will Grayson’s (nr1) perspektiv och vartannat ur Will Grayson’s (nr2) perspektiv. Will Grayson nummer två skriver alltid med små bokstäver. Jag trodde att jag skulle komma ifrån det, fast det (grammatiknörd som jag är) gick inte. Kanske hade jag läst för mycket positiv kritik på den boken och hade för höga förväntningar.

Bokens första mening:
När jag var liten brukade pappa säga: ”Will, du kan peta dina vänner från din kompislista, och du kan peta dig själv i näsan. Men peta aldrig dina vänner i näsan.”

* Tiny betyder liten.

8 kommentarer:

 1. HAHAHAHAHAHAHAHAH, första meningen! Jag skrattar ihjäl mig XD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, kan inte göra nåt annat än att hålla med xD

   Radera
 2. Hade väldigt höga förväntningar på den men efter att ha läst din recension sjönk de lite. Nu vet jag att jag inte ska ha allt för höga, vilket är bra. Då blir jag nog inte besviken om jag inte gillar den :) (Men jag hoppas verkligen att jag kommer gilla den när jag nu läser den)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att du kommer gilla den! Anledningen till varför jag inte gillade den var nog som sagt att jag hade för höga förväntningar helt enketl. :)

   Radera
 3. Sv; Asså jag tycker att det avtar lite efter ett tag faktiskt, men det är ju olika vad man tycker är mycket och lite :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag kanske ger den en chans ändå. ;)

   Radera
 4. SV: Haha, jag har haft så otroligt många läxor så jag vet inte vad. Men åttan är ändå den jobbigaste klassen i grundskolan (har jag hört), så det är kanske därför... ;)

  SvaraRadera
 5. Sv: Mm, säg gärna till om du hör något om den! :)

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.