måndag 11 juni 2012

Himlen börjar här


skriven av: Jandy Nelson
Originaltitel: The Sky is Everywhere
Bokförlag: Gillaböcker (Tack så mycket för recensionsexet!)
Betyg: 5/5!
Sidor: 260

Handling:
Vad händer egentligen när någon som man älskar dör? Hur kommer det sig att jorden inte slutar snurra? Hur kan folk äta upp sin frukost och sen åka till jobbet som om ingeting har hänt? Lennie vet inte hur hon ska bete sig när hennes syster Bailey plötsligt dör. Bailey finns överallt, det är som att hon vilken minut kommer rusa nerför trapporna eller slå upp dörren. Lennie drar sig undan och vill helst inte prata med någon, de förstår ändå inte. Mitt i all sorg träffar hon Joe, som verkar kunna spela alla instrument i hela världen och bländar henne med sitt vackra leende. Han är helt enkelt underbar. Men kan man verkligen tillåta sig själv att bli förälskad, när ens syster nyss dött?

Vad jag tycker om boken:
Den här boken är så fin, jag fullkomligen älskar den. Den är lite sorlig, samtidigt som den är rolig och lycklig också. Jag älskar alla små dikter som Lennie skriver och jag älskar miljön där boken utspelar sig. Det är så fruktansvärt svårt att skriva en recension som verkligen förklarar hur bra den här boken är och beskriver handlingen. Trots att den faktiskt handlar om att någon dör, blir det ändå aldrig sådär ”tung” som vissa böcker kan bli. Något jag gillar är att översättaren låtit vissa engelska ord varit kvar, meningarna känns mer äkta då. Sen att Lennie har de här vanliga tonårstankarna gör henne mer naturlig, mer verklig. Jag vill återigen säga tack till gilla böcker som skickade recensionsexet till mig – tack!

Och justja, förlaget hälsar att boken kommer ut i pocket till hösten, vilket jag tycker låter superbra. Jag tycker pockets är lämpligare att ha med sig när man ska ut och resa eller ska till stranden t.ex.

Bokens första mening:
Mormor är orolig för mig.

Minnesvärda citat:
Det finns inget speciellt citat, samtidigt som det finns de där små, korta citaten på en eller två meningar som hela boken är fylld av.

6 kommentarer:

 1. Visst är den bra! Håller verkligen med dig om det du skrivit! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är helt fantastisk! Kul att vi tycker lika. ;)

   Radera
 2. SV: Ja den var riktigt bra!:D
  Synd att du inte tyckte om hennes andra böcker, jag har nog läst alla hennes böcker förutom tre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Okej, jag har ju faktiskt inte läst alla hennes böcker, kanske ändrar uppfattning om jag gör det. ;)

   Radera
 3. Ska läsa denna i sommar! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag låter jättebra! ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.