tisdag 31 juli 2012

Anna and the french kiss

Anna and the french kiss måste nog vara en av de mest populära böckerna i bokbloggsvärlden, därför är det helt sjukt att jag inte läst den förrens nu. Jag kan dock säga att jag inte blev ett dugg besviken, det är verkligen fantastisk!

Anna and the french kiss
skriven av: Stephanie Perkins
Bokförlag: speak
Betyg: 5/5
Sidor: 372

Handling:
Ett år i Paris, kärlekens stad, borde väl vara allas dröm?  Anna håller inte med. Hon vill för allt i världen inte lämna sin mamma och lillebror i Atlanta, inte heller vill hon lämna sin bästa vän Bridge. Som om det inte vore nog har snygga killen Toph äntligen börjat flirta med Anna. Men hennes pappa vägrar ändra sig, bestämt är bestämt och plötsligt står hon framför porten till internatet SOAP, School Of America in Paris, utan att kunna ett ord franska. Hennes rum är minimalt och hon vågar inte ens beställa mat själv i kafeterian. Fast efter några veckor i Paris inser Anna att det kanske inte är så hemskt ändå. Hon blir kompis med sportnörden Meredith och får träffa den nästintill perfekte killen St.Clair, som tyvärr är upptagen och dessutom väldigt poppis bland alla tjejer. Dessutom är Anna och Etiénne (som St.Clair egentligen heter) bara vänner, eller hur?

Vad jag tycker om boken:
Jag älskar verkligen allt med den här boken! Karaktärerna, handlingen, alla härliga citat, huvudpersonen Anna, staden Paris och såklart St.Clair. Jag har inte läst så mycket på engelska förut, men efter något kapitel började det flyta på bra och efter ett tag tänkte man inte ens på att man läste på ett annat språk. Ett ord som skulle kunna beskriva den här boken är mysig. Att ligga på stranden/i hängmattan/i favoritfåtöljen och läsa Anna and the french kiss är något som jag verkligen rekommenderar. Stephanie skriver jättebra och när jag läser ÄR jag verkligen Anna. (Vilket inkluderar crushen på St.Clair…) Om jag absolut måste klaga på något så är det att Anna liksom håller fast vid sin mini-förälskelse i Toph, fast utan den skulle halva boken bli mindre intressant så det var nog inget negativt vid närmare eftertanke.

Bokens första mening:
Here is everything I know about France: Madeline and Amélie and Moulin Rouge.

Citat:
“French name, English accent, American school. Anna confused.”

“Seriously, I don't know any American girl who can resist an English accent.”

“I mean, really. Who sends their kid to boarding school? It's so Hogwarts. Only mine doesn't have cute boy wizards or magic candy or flying lessons.”

Sen finns det hundra till olika citat som är lika grymma, här hittar ni dem:

4 kommentarer:

 1. Jag provläste den på Amazon.com och jag vill läsa den nu på en gång!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag verkligen du ska göra, den är superbra! :D

   Radera
 2. Hej! Vilken fin blogg du har! Och jag älskar också Anna and the French Kiss, speciellt St. Clair!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vem skulle inte vilja ha en egen St.Clair? ;)

   Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.