torsdag 13 september 2012

Kurt Cobain finns inte mer

Kurt Cobain finns inte mer

skriven av: Hanna Jedvik
Bokförlag: Rabén&Sjögren (tack så mycket för boken!)
Betyg: 4/5
Sidor: 201

Handling:
Ända sen första dagen på gymnasiet, då Alex klev in i klassrummet och satte sig bredvid Lovis, har det varit de två. Alex och Lovis, Lovis och Alex, vänner nu och för alltid. Fast hur mycket vet Lovis egentligen om Alex? Han vet allt om henne, men hon vet knappt någonting om honom. Därför är det så svårt att vet hur Alex mår. Han verkar glida iväg från Lovis, iväg från livet och hur mycket hon än kämpar säger han inget. Vad kan man göra när man ser att ens vän bara blir sämre och sämre? Tänk om det redan är för sent att hjälpa?

Vad jag tycker om boken:
Den här boken är så annorlunda och bra. Hanna skriver på ett lite speciellt, men väldigt vackert sätt. Det är mer än en vanlig bok tycker jag. Relationen mellan Alex och Lovis är också annorlunda, enkelt förklarat. Det är som om de ena stunden förstår varandra till hundra procent och sen helt plötsligt är de som främlingar för varandra. Alex är lite av en gåta hela boken igenom, jag förstår aldrig honom helt. Boken är skriven ur Lovis perspektiv och det är säkert så hon upplever Alex, att hon aldrig riktigt förstår sig på honom. Jag tycker synd om Lovis som älskar Alex så mycket och inte får hjälpa honom.
Kurt Cobain finns inte mer är en fin, men sorlig berättelse om att se sin vän tyna bort utan att kunna göra något åt det.

Bokens första mening:
På uppropet sitter du längst bak till höger i klassrummet och ritar i en syrenlila elevkalender.

Minnesvärda Citat:
”Efter den dagen är det vi och världen blir en annan.”

”Med hjärtat fullt av något, kanske dig, råkar jag i marginalen skriva ditt namn som jag fort kladdar över med svarta krumelurer.”

”Jag vet att det inte borde göra ont i mig. Men det gör det ändå.”

”Din tystnad klöser sönder mig men när du börjar tala igen hävdar du med en dåres envishet att jag är det bästa som hänt dig.”

3 kommentarer:

 1. Har boken någonting med Kurt Cobain att göra? :3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Både ja och nej, men Kurt Cobain är inte huvudämnet om man säger så. :)

   Radera
 2. Svar: Tack! :) Vad synd...

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.