tisdag 6 augusti 2013

Tema: David Levithan & Rachel Cohn (3xMinirecensioner)

Naomi och Elys kyssförbudslista - David Levithan & Rachel Cohn

Vad jag gillar så mycket med den här boken är hur det inte är någon big deal vilket kön man gillar, "if someone is hot they're hot" typ. Även fast jag till viss del förstår Naomi så spenderar jag största delen av boken med att störa mig på henne. Sen förstår jag inte grejen med att vissa ord byts ut till symboler.
+ Elys kapitel
- Att historien berättades ur så många olika synvinklar, det gjorde det mest rörigt.

Nick och Norahs oändliga låtlista - David Levithan & Rachel Cohn

Jag bara älskar den här boken. All musik som fyller berättelsen och det faktum att det utspelar sig under en enda (väldigt händelserik) natt. Man har verkligen ingen aning om vad som kommer näst, vilket är det bästa. Utan tvekan nåt jag tycker alla ska läsa!
+ Huvudkaraktärerna, Nick och Nora är underbara
- Det behövdes nåt kapitel för att komma in i boken

En bit av mig fattas - David Levithan

Jag är för ung för att minnas något av 9/11-attackerna, men sen jag läst den här boken är det som om jag förstår mycket mer. Ibland får man känslan av att stå där bland rasmassorna av de två tornen.
Visst kunde själva boken varit bättre på sina ställen, men när man läser om ett så laddat ämne går det inte att inte bli berörd.
+ Att jag var på vippen att börja gråta
- Jaspers kapitel kunde varit bättre




1 kommentar:

  1. Trött på dumheterna i världen? Det har kommit ut en bok som heter "How to exterminate stupidity Or the art of not justifying anything at all". Den går igenom forskning om extrema återhämtningar efter hjärnskador, epigenetik, genetisk variation mellan olika hjärnceller i samma individs hjärna, självmotsägelser i de etablerade medicinska (framför allt genetiska) teorierna om livsduglighet, vetenskapliga evolutionsparadoxer som visar att evolutionspsykologin är orealistisk, och visar helt logiskt att det är ursäkterna som är orsaken till alla dumheterna! Den innehåller även tips för hur det går att sluta med ursäkter och därmed dumheter. Boken kan beställas genom Recito förlag på länken http://litenupplaga.se/1198 Som bloggägare kan du kanske posta om den boken någon gång om du vill!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.