söndag 14 december 2014

Pepparkaksbak och en ovanligt ömtålig iphone


Imorse började jag och mamma dagen med att baka pepparkakor. Vi "fuskade" och köpte färdig deg, men jag tycker det är helt okej att göra så. Nuförtiden finns det degar som smakar i stort sett likadant som hemgjord deg. Ska jag svänga ihop en egen deg drar jag mig för det i en evighet och så slutar det med att det inte blir några pepparkakor alls istället.


Förra året fick jag en annorlunda pepparkaksform av min syster och hennes sambo; en form som man kan göra iphone-pepparkakor med! Kunde inte låta bli att pröva den idag. Troligtvis blir kakorna ännu läckrare med kristyr. Perfekt present till alla apple-nördar där ute.


Förutom mobiltelefoner gjorde jag grisar och änglar och traditionella runda pepparkakor. (Pepparkaksgrisar är för övrigt den enda sorts grisar jag tänker äta den här julen, men mer om det i ett annat inlägg.) 

Efter kakorna gräddats klart åkte vi iväg på glöggparty och fikade, för att sen fortsätta vidare på 20-års kalas där vi fick middag. Födelsedagsbarnet var samma person som gett mig iphone-formen, det vill säga min systers sambo. Om jag ska sammanfatta 14 december så tycker jag det varit en typiskt adventssöndag: fylld med glögg, trevliga människor och pepparkakor. Nu ska jag sova och försöka samla energi inför den sista skolveckan det här året.

Kram Lisa
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.