torsdag 14 juni 2012

Att beställa recensionsexemplar

Hejsan! Jag har fått två recensionsexemplar nu, i och med det har några frågat mig hur man gör för att få hem ett recensionsex. Vill man få hem ett recensionex är det helt enkelt bara att mejla ett bokförlag och fråga! Nu är det förstås inte så bara så jag har skrivit ihop en liten "guide" om hur man kan gå tillväga;


Det som kan vara krångligt är att få tag på själva mejladressen som man ska mejla. Först och främst går man in på förlagets hemsida. Vet man inte den är det bara att googla förlagets namn. ;)

På förlagets hemsida ska du leta efter en länk/flik där det står press eller pressrum. Sen ska du leta efter länken/fliken recensionsexemplar där du sen kan hitta en mejladress. Skulle det vara så att det inte finns en länk/flik som heter recensionexemplar får du försöka leta reda på mejladressen till den "pressansvarige" och mejla den istället.

I mejlet kan du berätta lite om dig och bloggen, t.ex hur gammal du är och vilken sorts böcker du brukar läsa. Du kan även skriva hur många besökare du har, vissa förlag kan vara intresserade av det. Sen ber du snällt om förlaget skulle kunna tänka sig att skicka recensionsexemplar till dig och i så fall vilka böcker du skulle vilja ha. Avsluta med din adress. Kom ihåg att vara trevlig! 


Nu är det bara att hålla alla tummar. Har du tur skickar förlaget en eller flera böcker till dig. Skulle det vara så att du inte får någon bok är det bara att försöka igen och igen. Mejla flera förlag på samma gång för större chans. ^^

Om du nu är lyckligt lottad och får hem en bok, mejla gärna en länk till recensionen till förlaget så de får läsa vad du tyckte om boken.

Det var allt jag hade och säga, hoppas att ni tar mod till er och mejlar ett förlag (eller flera!), lycka till!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.