tisdag 7 april 2015

"golden retriever bortskänkes"

Hundvalpen Junie, för ca 6 månader sen.
En hundvalp kan vara alldeles, alldeles underbar. 

Den kan också vara förbannat irriterade.

Som, till exempel, när den varit ensam hemma och bestämt sig för att hitta en ny tuggleksak. Första bästa toffla duger dock inte, det är ju så tråkigt vid det här laget. Istället blir det ett par skoterglasögon som faller offer. Ett par skoterglasögon som råkar tillhör pappa och som dessutom kostade ganska så mycket att införskaffa.

"mmm, skoterglasögon, mums!"
När vi kommer hem igen är valpen såklart överlycklig att se oss och förstår inte varför vi blir så upprörda över det svarta söndertrasade skräpet på golvet. Det var ju längesen hon tuggade på det. Kanske flera dagar sen, eller om det var en kvart. Hon har inte sån bra tidsuppfattning. 
Valpen har inte heller en aning om självbehärskningen som krävs för att pappa inte ska följa sin impuls att lägga upp en blocket-annons med rubriken "golden retriever bortskänkes ASAP*".

Men det fantastiska med hundvalpar, förstår ni, det är hur de har en nästintill magisk förmåga att påverka vårt minne. För någon timme senare, när skoterglasögonen för länge sedan kastats i soptunnan och det är läggdags för både familj och hund, då vill vi alla gosa lite extra med valpen. Innan pappa släcker lampan stryker han henne en sista gång över ryggen. "Du vet att jag älskar dig ändå va?" säger han.

Och jag vet att han kommer kliva upp först av alla imorgon för att få ta ut henne på morgonpromenad.

*ASAP är en förkortning av "As Soon As Possible", dvs "så fort som möjligt".

2 kommentarer:

  1. Ger ni bort hunden gratis? :o

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahah, nä då. Men när hon bråkar kan man vilja göra det ;)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.